Umjetnički kamp u Mostaru

Mostar od 28. do 31. avgusta 2018.godine

“Pozorište gradi ličnost” …  umjetnički kamp mladih, koji sa novim iskustvima, doprinosi  sagledavanju sadašnjosti i postizanju boljeg međusobnog razumijevanja.

Projekat „PATH“ (Putanja) je projekat za razvoj i primjenu metode za unapređenje interkulturalnih vještina mladih u Bosni i Hercegovini, zasnovanih na kreativnoj drami.

Dramski pedagozi i pozorišni stručnjaci i umjetnici iz Bosne i Hercegovine razvili su i poboljšali skup inovativnih tehnika dizajniranih za mlade od 15-25 godina.

Pristup se može koristiti u različitim kontekstima: u školi, u dramskim aktivnostima, u kampovima za mlade, treninzima i drugim aktivnostima.

Pristup je specifičan zato što odstupa od specifične kulturne tradicije ovih prostora i ispituje te tradicije kroz interakciju i komunikaciju. Kroz proces “revidiranja” kulture, mladi ljudi potvrđuju način otkrivanja kulture i vrijednosti drugih etničkih grupa i ponovno otkrivanja sopstvene kulture.

Kamp organizuje Dis-Pozorište mladih Banja Luka uz stručnu ekspertizu Centra za dramski odgoj BiH.

Radionice će voditi dramski pedagozi: Novica Bogdanović, Svetozar Babić i Sead Đulić, a na kampu će učešće uzeti 30 mladih iz 7 bosanskohercegovačkih sredina (Ljubinje, Gacko, Jajce, Uskoplje/Gornji Vakuf, Glamoč, Drvar, Maglaj)

Domaćin kampa je Mostarski teatar mladih, a projekat se organizuje uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *