Romeo vs Julija

Romeo VS Julija premijerno od 19 do 23.februara

Predstava „Romeo protiv Julije“  (Romeo VS Julija) u autorskom viđenju Ognjena Bogdanovića, Luke Ugrena i Kolje Vasića je savremena scenska postavka Šekspirovog teksta, prvobitno nazvanog „Najizvrsnija i najtužnija tragedija Romea i Julije“, a kasnije ustaljenog “Romeo i Julija”.

Ovo zanimljivo maštanje smješteno u neko moderno, prepoznatljivo doba, sa svim prednostima i anomalijama savremenog društva gdje su naši junaci učenici dvaju muzičkih škola što 160 godina vode tihi rat.

Veliki broj saradnika, glumaca, muzičara, plesača donio je duh istraživačkog i buntovnog teatra na našu scenu. I to, prilično, uslovno, jer se predstava ne igra na sceni, nego u improvizovanom kavezu koji dijeli publiku od aktera.

Predstavu smo nazvali “Limitirana edicija” jer je planirano samo pet izvođenja prije totalnog skidanja sa repertoara. Termini u kojima možete pogledati ovu predstavu su 19-23.februara 2023.godine od 20 časova.

AUTORSKI TIM:

Ognjen Bogdanović – Kolja Vasić – Luka Ugren

KOREOGRAF:

Igor Marić

DIZAJN ZVUKA I SVJETLA:

Anja Banjac i Pavle Romčević

PLESAČI:

Kame Crew

MUZIKA:

KLAPAN – BELI ANĐEO

PRODUCENT:

Jelena Marković

Igraju:

Andrej Dojčinović – Danica Dumonić – Dragomir Liščić – Dušica Lakić – Grigorije Tepić – Igor Marić – Jelena Žunić – Jelena Kotaraš – Jovana Jović – Milica Đukić – Natalija Medojević – Nikolina Karalić – Nikola Radivojac – Sofija Širko – Tamara Jokić – Teodora Barac – Tijana Mutić – Vanja Banjac – Lena Janjetović- Lazar Marjanac – Katarina Mitić – Vukašin

Dobrijević – Paula Vidić – Vanja Jorgić – Ognjen Vulin – Miloš Drljača

fotografije: https://alf.photo/


O predstavi:

„Dvije škole, škola Monteki i škola Kapuleti, postavljene nasuprot jedna drugoj. Mrze se već stotinama godina. U jednu idu samo bogati, u drugu samo siromašni. Misle da su bolji jedni od drugih. Razlikuju se po svemu, stilu i kvalitetu odjeće koju nose, životnim uvjerenjima, trendovima i muzikom koju prate.

Montekiji su siromašni i veliki zagovarači „rok kulture“ i muzike. Oni smatraju da Kapuleti nisu nikada morali prstom da mrdnu kako bi dobili nešto u životu, sve ih je dočekalo. Romeo je pripadnik ove škole.

Kapuleti su bogati i zagovarači su potpuno novog pravca i trenda.  Julija ide u ovu školu.

Tuče i prepucavanja ove dvije škole su stalne. Ponekad i dogovorene. Niko od njih ne zna zašto se mrze, ali znaju da je tako i tako treba i da ostane, sve dok se Romeo i Julija ne ugledaju.

Ali svi imaju jednu zajedničku crtu. Oni su odraz jednog odbačenog društva u traganju za pripadanjem. Oni su jedinke, spojene i uvučene u sukob koji je daleko iznad njih. Oni su alegorija klasa, staleža, sistema, edukacije, nemara i svega što prati današnju omladinu.

U predstavi će muzika da igra vrlo važnu ulogu. Ona će svojim muzičkim žanrovima da pridonese priči i pokaže sukob i ono što je neminovno – da muzika nije nešto što razdvaja ljude, nego ih spaja. Muzika je ljubav i ona nikada neće moći biti zabranjena. „

cijena ulaznice 10 KM

ulaznice možete rezervisati:

Aplikacija BL TEATAR /DIS TEATAR

DM dis –teatar (inbox)