Praistorijski tinejdzeri

Komedija

Riječ je o  autorskom projektu i u režiji studenta dramaturgije banjalučke Akademije umjetnosti, Ognjena Bogdanovića, inače više puta nagrađivanog za širok spektar svojih pozorišnih ostvarenja.

Predstava koja nosi naziv ,,8 dana od pucanja kamena˝  smještena je u praistorijsko, pećinsko doba, jer su kako kaže režiser Bogdanović ,,željeli pokazati publici da se vijekovima i milenijumima ništa nije promijenilo kad su u pitanju određeni segmenti čovjekovog odrastanja i da su, vjerovatno, od najranijih dana postojali isti problemi, samo ih je čovjek drugačije definisao i drugačije se postavljao prema njima u prošlosti.

Takođe smo posebno obradili potrebu današnjeg čovjeka da u svakodnevnom životu djeluje pod raznim maskama kojih ima mnogo, rekao bih za svaku priliku po jednu, pri tome skrivajući i okivajući ono što svako od nas zaista jeste.˝

Vrijeme u predstavi obuhvata osam dana, a tačka od koje kreće jeste događaj koji čini prekretnicu u njihovim životima: pucanje kamena.

Posle pucanja kamena ništa ne ostaje na svom mjestu. Sve se pomijera iz svog učmalog ležišta i tako osam praistorijskih tinejdžera za osam dana dolazi do rješenja svojih problema naglašavajući važnost pojma proces, bez koga je nemoguće napraviti bilo kakvu promjenu. Dotičući se ljubavi, škole i ostalih vječnih tinejdžerskih zagonetki, otkrivaju glavni uzrok svih svojih nevolja i na kraju predstave ga zajedno pobjedjuju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *