Burleskna “Komedija o odrastanju”

KOMEDIJA O ODRASTANJU (burleska)

5. i 6. februar 2023, od 20 časova

PREMIJERNO

….

Predstavljamo vam novu predstavu “Komedija o odrastanju” (RP 15+), gdje ćete upoznati dvije divne glumice koje će vam predstaviti svoj život u sat vremena. Predstava je komična, razigrana i neopisivo zabavna. Upoznajte njihova nadanja, očekivanja i gledajte kako se smiju na sve nevolje koje su ih zadesile do sada.

i to nije sve…..

Ova predstava će vas natjerati da se smijete, plačete i osjećate život u svom punom sjaju. Rezervirajte svoja mjesta što prije, jer ovu predstavu ne smijete propustiti!”

I….ne zaboravite…..

Igraju:
Anja Banjac i

Jelena Lena Marković

produkcija: Dis – teatar Banja Luka

režija: Novica Bogdanović

A…..za one radoznalije…..

Burleska je vrsta komedije koja se bavi parodijom ili preuveličavanjem stvarnosti u cilju smijeha. Cilj burleske je kritikovati društvene norme, politiku ili kulturu kroz humorni pristup. Kao i sve burleske i ova naša je izrazito i neobjašnjivo karikaturalna i satirične u želi da vam ispriča sve što niste smjeli da pitate o pozorištu, emocijama, ljubavi i okruženju u kojem živimo…

O…. predstavi…..

® Ema, mlada, uspješna glumica….

Ona se hrabro i odvažno suočila sa izazovima u životu i ljubavi jer je sposobna da se nosi sa teškim situacijama, bilo da su one emotivne ili poslovne prirode…

® Žana, mlada, uspješna glumica….

Ona je sposobna da se suoči sa svojim strahovima i neuspjesima, te da se iz njih pouči i nastavi dalje. U poslu i ljubavi, ona ne boji se da izrazi svoja osjećanja i zalaže se za svoja ubjeđenja potrebe….

….Razlog za predstavu….

Kada smo maštali predstavu nismo imali na umu određene dvije glumice, jer bi se mnoge mogle i prepoznati. Ovo je romansirana, umjetnička interpretacija događaja koji se ipak negdje i nekad dogodio.  Poznajemo mnogo glumica koje su preživjele teške trenutke u svom životu poslu i ljubavi, ali su se uspjele oporaviti i nastaviti raditi ono što vole. One su naši uzori i naše heroine. Slavimo ih, one su uzor mnogima zbog njihove hrabrosti, odlučnosti i sposobnosti da se nasmiju i nastave dalje.

A sam Bog zna šta se u njima dešava i kakvu dramu preživljavaju u životu kad se zavjese spuste…

cijena ulaznice: 8 KM

rezervacija ulaznica:

Aplikacija BL TEATAR /DIS-teatar

Inbox DM /Dis-teatar

Dom omladine Banja Luka

vb/wA 060 360 2111